Çok Ağlayan Bebek Nasıl Sakinleştirilir?
Yeni doğan bebekler gün içerisinde sık sık uyuyarak vakit geçirir ve bunun dışında ağlamaları çok normaldir. Her bebek aynı değildir, bazı bebekler sakin bir bebeklik geçirirken bazı bebekler çok ağlar. Genel olarak bebeklerin ağlamalarının birçok sebebi olabilir. Bu sebepleri belirleyip önlem aldıktan sonra bebeklerinizin sakinleştiklerini görebilirsiniz. Bu blog yazımızda bebeklerin ağlama sebepleri ve çok ağlayan bebeği nasıl sakinleştirebileceğiniz hakkında bilgiler vermek istedik. Bu sayede bebeklerinizin ağlama sebeplerini bulabilir ve sakinleştirme yöntemlerini kullanabilirsiniz.
Bebeklerin Ağlama Sebepleri
Açlık: Bebeklerin ağlama sebeplerinin en önde geleni açlık olacaktır. Bu noktada bebeğinizin beslenme saatinin gelip gelmediğini kontrol edebilirsiniz. Bebeğiniz ağlıyorsa, emmeye çalışıyorsa aç hissettiğinden şüphelenebilirsiniz. Bu noktada bebeğinizi tanımak önemli olacaktır. Aynı zamanda susuzluk da açlık gibi bebeğinizin ağlamasını sağlayan bir durum olacaktır. 6 ay ve üzeri olan bebeğinizin su ihtiyacının karşılandığını kontrol etmek gerekir.
Kucak İsteği: Bebekler doğduktan sonra ebeveynleri ile temas halinde olmayı çok severler. Böylece kendilerini daha güvende ve rahat hissedeceklerdir. Bebeğinizi kucağınıza almadığınızda ya da gün içerisinde az bir şekilde kucağınıza aldığınızda bebeğiniz eksiklik yaşayacaktır bu durum da ağlamasına sebep olacaktır. Bebeğinizi kucağınıza almanız, göz ve ten teması kurmanız güvenli bir bağlanma açısından çok önemlidir.
Uyku ihtiyacı: Beslenmeden sonra ağlama sebeplerinden bir diğeri uyku olacaktır. Bebeğinizin uyku saati geciktiğinde ya da uykusu geldiğinde huysuz olabilir ve bu da ağlamasına sebep olabilir. Bebeklerinizin uyku düzenine dikkat etmeninizi öneririz.
Uyku düzeni: aksayan bebeğiniz ağlayarak tepki verecektir. Bebeğinize uyku düzeni sağlamaya çalışıyorsanız mutlaka daha önceden yazdığımız Bebeklerde Uyku Düzeni Nasıl Oluşturulur? Blog yazımızı incelemenizi öneririz.
Kolik (Gaz Sancısı): Kolik ve gaz sorunu çeken bebekler gün içerisinde kendilerini rahatsız hissettikleri için sık sık ağlarlar. Tespit edilmiş bir kolik sıkıntısı yaşayan bir bebeğiniz varsa mutlaka doktorunuzdan destek alarak güvenli yöntemler uygulamak gerekir. Biberon tercihleri de buna göre değişiklik gösterebilir. Örneğin Philips Avent markasına ait olan Philips Avent Anti-Kolik Biberon içerisindeki aparat sayesinde bebeğinizin hava yutmasına engel olur böylece bebeğiniz daha güvenli ve rahat bir şekilde biberonuyla beslenebilir. Biberon emziği, dik konumda besleme sırasında yatayken bile sütle dolu kalır. Bebeğin yuttuğu hava miktarını azaltmak kolik, gaz ve reflü gibi yaygın beslenme sorunlarını engellemeye yardımcı olur.
Bebeğiniz genelde akşamüstleri ağlama krizleri yaşıyorsa bunun sebebi büyük ihtimalle kolik olacaktır. Bebeklerde kolik sorunu çoğu bebekte görülen bir durumdur. Kolik bebekler hakkında daha fazla bilgi sahibi olmak için mutlaka Kolik Bebekler blog yazımızı incelemenizi öneririz.
Bebekleri Sakinleştirme Yöntemleri
#Bebeğinizin neden ağladığını tespit ettikten sonra hala ağlama problemi ile karşılaşıyorsanız aşağıda belirttiğiniz yöntemlere önem verebilirsiniz. Bebeğinizin karnını doyurmak, kucağınıza almak, uykusunu aldığına emin olmak, altını temizlemek ilk dikkat edeceğiniz noktalar olmalıdır. Bebeklerinizi sakinleştirme yöntemleri şunlar olabilir:
- Bebeğinizle Konuşun, Şarkı Söyleyin
- Bebeğinize Masaj Yapın
- Bebeğinizi Vücudunuza Yakın Tutun
- Bebeğinize Beyaz Gürültü Dinletin
Bebeğinizle Konuşun, Şarkı Söyleyin
#Bebeklerinizle iletişim halinde olmak onların güvende hissetmelerini sağlayan bir durumdur. Bebekleriniz ağladığı zaman onlar ile konuşmak, anlamasa bile sesinizi duymasını sağlamak sakinleşmelerini sağlayacaktır. Bu noktada bebeklerinize sakin şarkılar söyleyebilirsiniz. Bebekler anne veya babaları ile iletişim halinde oldukları zaman güvenleri kalıcı hale gelir. Bu durum da ağlama sorununu aza indirecektir. Bebeğinizle sevimli mimikler yapabilir ve konuşabilirsiniz.
Bebeğinize Masaj Yapın
Bebeklerinizi yumuşak ve rahat bir yere yatırdıktan sonra bebek masajı yapmak kendilerini iyi ve rahat hissetmelerini sağlayacaktır. Bebek masajı sayesinde bebeklerin vücutları rahatlar ve sakinleşmelerini sağlar. Ağlayan bebeğinizi rahat edeceği bir ortama yatırdıktan sonra bebek yağlarından destek aldıktan sonra bacaklarına, ellerine, ayaklarına masaj yapabilirsiniz. Doğru yöntemler ile doğru yerlere masaj yaptıktan sonra bebeğiniz sakinleşecektir.
Bebeğinizi Vücudunuza Yakın Tutun
Bebekler ebeveynleri ile ten temasında bulunduklarında kendilerini güvende hissettikleri için sakinleşeceklerdir. Bebeğiniz ile bağınızın güçlenmesi için sürekli temas halinde olmayı ihmal etmemek gerekir. Kucağınıza almak, kalbiniz ile yakın bir konumda tutmak hem bebeğinizi hem de sizi rahatlatacağı için bebeğinizi sakinleştirecektir. Bu noktada bebeğinizi kanguru ve sling ile dolaştırabilirsiniz. Bu ürünler sayesinde hem siz hem de bebeğiniz rahat hissedecektir. Bebeğinizle kurduğunuz sıcak temas bebeklerinizin iyi hissetmesini sağlayacaktır. Welcome Baby’nin sunduğu Moby ve Chicco markasının ürünlerini mutlaka incelemenizi öneririz. Bu ürünlerin kolay kullanımları sayesinde bebeklerinizi rahatlıkla taşıyabilir ve aynı zamanda gün içerisinde rahat hareket edebilirsiniz.
Bebeğinize Beyaz Gürültü Dinletin
Beyaz gürültü, bebeklerin anne karnında duyduğu yoğun seslere yakın gürültüleri ifade edilen bir sestir. Bu nedenle bebeğinizin ağladığı bir dönemde bu sesi duyması güvende ve rahat hissetmesini sağlayacaktır.
Aynı zamanda fön makinesi sesi, süpürge sesi, pış pış sesi beyaz gürültü gibi bebeklere iyi gelen seslerdendir. Bu sesleri de evde deneyerek bebeklerinizi sakinleştirip sakinleştirmediğini test edebilirsiniz. Bebeklerinizle temas halinde olmanız, onlarla konuşmanız, iletişim halinde olmanız kendilerini güvende ve rahat hissetmelerine sebep olacaktır. Bu nedenle sürekli ağlayan bir bebeğiniz varsa mutlaka bebeklerde ağlama nedenini öğrenmeye çalışın. Öğrendiğiniz nedenlerle birlikte bir çözüm bulamıyorsanız önerdiğimiz yöntemleri deneyebilirsiniz. Bebeklerin ağlaması normaldir ve bu ağlamaların gün geçtikçe azalacağını unutmamak gerekir.
Welcome Baby web sitemizi ziyaret ederek anne bebek ve çocuk ihtiyaçlarınızın tümünü kolay bir şekilde karşılayabilirsiniz.