İçeriğe geç

Sepet

Sepetiniz boş

Makale: Yenidoğan Bebeğe Biberon Ne Zaman Verilir?

Yenidoğan Bebeğe Biberon Ne Zaman Verilir?

Yenidoğan Bebeğe Biberon Ne Zaman Verilir?

Yeni doğan bebeğe biberon ne zaman verilir? sorusu, emmeye alışamayan tüm ebeveynlerin bebekleri için en çok merak ettikleri konular arasındadır.

Başlangıçta anne memesine alışamayan bebekleri daha sonrasında alıştıkları yalancı emzik ve biberonlardan uzaklaştırmak çok zor olacaktır. Emzirme esnasında anne ve bebek arasında oluşan temas ve bununla birlikte oluşan bağ çok değerlidir. Bu gibi durumlarda bebeğin direkt olarak anneyle teması olmadığı için ve tensel bağ kuramadığı için biberona koşullanması söz konusu olacaktır.

Bebekler emme içgüdüsüyle dünyaya gelir ve refleksleri de buna bağlı olarak gelişmiştir. Bu sebeple yeni doğan döneminde mutlaka emme içgüdüsünü tatmin edebilmek için anne memesi veya biberon ile beslenmeleri gerekmektedir.

Mümkün olduğu sürece yeni doğan bebekler için anne sütünün direkt olarak memeden emilmesi tavsiye edilir. Annenin emzirmesinin mümkün olmadığı durumlarda ise bebeği biberona yavaş yavaş alıştırarak anne sütünün biberondan içilmesi sağlanabilir.

Yenidoğan Bebeğe Biberon Ne Zaman Verilir? 

Biberona Ne Zaman Geçilmeli?

Biberona ne zaman geçilmeli? sorusu aklınıza takılıyorsa derlediğimiz bilgileri birlikte inceleyelim. Bebeğiniz, anne memesini emmek istemiyorsa ya da annenin sürekli olarak bebeğini emzirmesi mümkün olmuyorsa; 2 veya 3. haftadan itibaren bebeğinizi biberonla tanıştırabilirsiniz. Bu dönem için bebeğinizi emmeye ve anne memesine alıştırmaya çalışmalısınız. Bebeğinizin anne ile bağlılığı, damak yapısı gibi etkenlerin düzgün gelişebilmesi için direkt olarak memeden emmek çok önemlidir. Buna engel olacak sağlık sorunları bulunuyorsa annenin sağdığı sütü yeni doğan biberonları ile bebeğinizi beslemek için kullanabilirsiniz.

Bebeklerde biberona başlamadan ve bebeğinizi biberon kullanmaya alıştırmadan önce anne memesi ile beslenmeye alıştırılması önemlidir. Anne memesine alışmakta zorluk çeken bebekler biberon ile beslenmeye başlarsa anne memesini unutabilir ve tekrar anne memesini emmek istemeyebilir.

Annenin emzirme durumuna ve sütünün oluşumuna bağlı olarak yeni doğan biberon kullanımı çok önemlidir. Bebek prematüre doğmuşsa veya annenin belirli sebeplerden ötürü yeterince sütü oluşmuyorsa veya bebeğiniz anne memesini tutmakta zorlanıyorsa biberon kullanmak önemlidir.

Biberon emzikleri ve anne memesi arasında belirli farklılıklar olacaktır, bu sebeple bebeğiniz için tercih edeceğiniz biberon ve özelliklerini iyi incelemelisiniz. Biberonun boyutları ve emziğin akış yoğunluğunun, bebeğinizin yaşına ve gelişimine uygun olarak seçildiğinden emin olmalısınız. Bunun için “ Emzik ve Biberon Seçimi Nasıl Olmalı? ” konulu blog yazımızı inceleyebilirsiniz.

Biberon emziğinin yuvarlak uçlu ve anne memesine en yakın yapıda olması gereklidir. Bu sayede hem meme hem de biberon ile beslenen bebeğinizin, ikisi arasındaki geçişi daha kolay olacaktır.

Bebeklerin ilk 2 yaşı oral fazdır. Bu dönemde şiddetli olarak emme ve ağza götürme refleksleri vardır. Biberonlar bu dönemde bebeklerin uykusuz dönemlerini rahatlatır. Emme reflekslerini tahmin ettiği için bebekleri mutlu eder. Ancak bebeklerin biberon ile uyumamasına dikkat edilmelidir.

Bebeklerin en çok yaşadıkları sorunlardan biri de biberon kullanma sırasında hava boşluğu sebebiyle oluşan gaz problemleri olacaktır. Bunun için kullanacağınız anti kolik bebek biberonu modelleri bebeklerinizin sancılarına ve rahatsızlıklarına çözüm olacaktır.

Anti kolik bebek biberonu, akış ayarları sayesinde bebeğinize anne göğsünden beslenir gibi doğal bir beslenme sunacaktır. Bebeğinizin hava yutmasını önleyen ve uygun biberon emzikleri ile doğumdan itibaren kullanılabilen Philips Avent Anti-Kolik Biberonu mağazalarımızdan ve web sitemizden inceleyebilirsiniz.

Bebek Biberona Nasıl Alıştırılır?

Bebeğiniz biberon ile beslenme dönemine geçti ancak bebek biberona nasıl alıştırılır bilmeyen endişeli bir ebeveynseniz, sizin için birkaç ipucumuz bulunuyor.

Bebeklerin gelişim sürecinin tamamında olduğu gibi biberona alışma süreci de her bebeğe özel olarak ilerleyen bir yolculuktur. Bazı ebeveynler için bu süreç çok yorucu geçebilir; bunun sebebi doğdukları andan itibaren güçlü emme refleksine sahip bebeklerin biberon emziği ile uyum sağlayamamasından kaynaklanabilir. Dolayısıyla bebeklerin biberona geçiş sürecinde, biberonu reddetmesi normal olarak kabul edilmelidir.

  • Bebeğinize ilk kez biberon veriyorsanız, emzirme pozisyonuna getirerek beslemeyi gerçekleştirmeniz daha kolay olacaktır. Emzirme pozisyonunda beslenme vaktinin geldiğini anlayan bebekler biberonu yabancılık duymadan kolayca kabul edecektir.
  • Yukarıda bahsettiğimiz gibi biberonu reddetme gözlemliyorsanız asla bebeğinizi zorlamamalısınız. Bebeğinizi sakinleştirip veya tamamen acıkmasını bekleyip tekrar biberon vermeyi deneyebilirsiniz.
  • Bebeğiniz anneyi emerek beslenmeye devam ediyorsa, birden kesmeden, anne memesine ek olarak biberon ile beslenme yapılmalıdır. Gerekirse biberon başlığına anne sütünden damlatılarak bebeğe tanıdık bir tat oluşturulmalıdır. Bu sayede bebeğinizin biberona geçişi kolaylaşacaktır.
  • Anne memesini emmeye alışık olan bebeğiniz farklı bir şekildeki biberon emziklerini tutmakta zorlanabilir. Bu durumda sizin için en uygun olan, anne memesine yakın biberon emziklerini tercih edebilirsiniz. Anne memesine benzeyen emzikler biberona alışma sürecini de kolaylaştıracaktır.
     

Büyüme ve gelişme sürecinde bebeğinizin ihtiyacı olan tüm beslenme gereçlerini mağazalarımızdan Welcome Baby web sitesinden inceleyebilirsiniz.

Diğer Yazılar

Bebek Arabalarının Gelişimi

Bebek Arabalarının Gelişimi

Bebek arabalarının ilk tasarımı 1733’te yapıldı, ancak 1889'da patent alındı. Bugün, ergonomik tasarımlar ve güvenlik özellikleriyle ebeveynlerin hayatını kolaylaştırıyor.

Daha fazlasını oku
Bir Annenin Gözünden ''Baba Olmak''

Bir Annenin Gözünden ''Baba Olmak''

Baba olmak, çocuğa duyduğun sevgiyle hayatı yeniden şekillendirmek demek. Her zorluğa rağmen, her anın tadını çıkarmak ve destek olmak demek. Babalar Günü kutlu olsun!

Daha fazlasını oku