İçeriğe geç

Sepet

Sepetiniz boş

Makale: Hava Sıcaklığına Göre Bebek Nasıl Giydirilmeli?

Hava Sıcaklığına Göre Bebek Nasıl Giydirilmeli?
Anne ve Bebek

Hava Sıcaklığına Göre Bebek Nasıl Giydirilmeli?

Annelerin ve babaların bebeklerinin sağlığı ve mutluluğu için düşünmesi gereken pek çok nokta vardır. Bunların şüphesiz başında bebeklerin giyimi gelmektedir. Bebekler kendilerini ifade edebilecek yaşa gelene kadar ebeveynleri onların giyimini düşünmelidir.

Sizler için mevsimlere göre bebek giyimi nasıl olmalı açıklayalım;

Hava Sıcaklığına Göre Bebek Nasıl Giydirilmeli?

Yaz Mevsiminde Bebek Giyimi Nasıl Olmalı?

Yaz aylarında bebek giyiminden önce dikkat edilmesi gereken konu bebeğin direkt olarak güneşe maruz bırakılmaması konusudur. Bebeğinizin narin cildine zarar vermeyecek şekilde direkt güneş ışığı almadan serin yolculuklar yaptığına eminseniz, gelin listemizi birlikte inceleyelim;

  • Yaz aylarında bebek kıyafetlerinin yapısı çok önemlidir. Pamuklu ve nefes alabilen, teri emebilen, rahat ve hafif bir kıyafet seçiminiz bebeğinize konfor sağlayacaktır. Böylece yaz sıcağında bebeğiniz rahatsız olup huysuzlanmaz.
  • Bebeğinizi giydirirken çok ayrı bir düşünceye girmemek gerekiyor. Kendimizden yola çıkarak bebeğimizin kıyafetlerini de kombinleyebilirsiniz. Yaz aylarında açık renkli uzun bir pantolon üstüne de yine açık renk uzun kollu bir tişört giydirebilirsiniz.
  • Yaz aylarında mutlaka bebeğiniz için kalın olmadan bir bere yanınızda olmalı. Bu bere bebeğinizin kafasını ve yüzünün büyük kısmını kapatmalı. Bu sayede bebeğinizin kafası ve yüzü açıkta kalmaz güneş ile direkt olarak temas etmez.
  • Yaz aylarında bebeğinizi asla bunaltacak bir alanda durmayın. Sıcağa karşı bebeklerin derisi dayanıklı değildir.
  • Bebeğinize ne giydirmeniz gerektiğini biliyorsanız geriye onu güneşten ve sıcaktan korumanız gerekiyor. Yine bebek arabası ile sıcak havalarda doğrudan derisinin temas etmemesi gerekiyor. Bebek ile bebek arabasının temas ettiği noktalara pamuk bebek battaniyesi koyabilirsiniz.
  • Bu tavsiyelere ek olarak yaz aylarında bebeğinizin bol bol su içmesi gerektiğini ve bebek güneş kremi kullanmanın potansiyel cilt lekelerine engel olarak bebeğinizi UV ışınlarından koruyacağını unutmamak gereklidir.

Kış Mevsiminde Bebek Giyimi Nasıl Olmalı?

Anne babalar için kış aylarında bebeğine ne giydireceğini bulmak şüphesiz diğer mevsimlere göre daha zordur. Bebeğin üşümemesi gerektiği için çok kalın giysiler giydirmek isterler ancak çok fazla kalın ve kat kat giydirmek de iyi değildir. Kış mevsiminde bebek giyimi konusunu beraber inceleyelim;

  • Kış aylarında uyku bebekler için çok önemli bir konudur. Tam olarak burada bebeğinizin gece yatarken üstüne ince bir battaniye örtmeniz gerekmektedir. Bu battaniye hem bebeğinizi bunaltmaz hem de gece boyunca onu sıcak tutar.
  • Kış aylarında bebek giyiminin püf noktası kıyafetlerin giydirilip çıkarılmasının kolay olmasıdır. Giydirilmesi ve çıkarılması kolay olan kıyafetleri hava durumu ve ortam sıcaklığına göre ayarlayabilirsiniz. Örneğin bebeğinizle bir restorana gidiyorsunuz dış mekânda kalın giymesi lazım ancak sıcak iç mekânda bebeğinizin üstündekini çıkarıp çok sıcak olmasını engelleyebilirsiniz.
  • Yine kış aylarında bebeğinizin kalın ve kat kat giymesi sebebiyle cildinin hava almasını sağlamak gerekiyor. Bu yüzden bebek kıyafetlerinde pamuk ve nefes alabilen kumaşlar tercih edebilirsiniz.
  • Kış aylarında bebekler için olmazsa olmazlardan birisi patikli tulumlardır. Patikli tulumlar sayesinde bebeğinizin bedenini ve ayaklarını sıcak tutabilirsiniz. Ayakları sıcak tutulan bebeklerin gaz problemleri daha az olacaktır.
  • Bebek giyiminin yanı sıra bebek aksesuarları da kış mevsiminde büyük bir önem taşımaktadır. Bebek aksesuarları olarak bebek çocuk şapka tercih edebilirsiniz. Şapka sayesinde bebeğinizin başını soğuktan korusunuz; eldiven sayesinde ise ellerini sıcaktan korumuş olursunuz. 

Yaz ve kış aylarında minik bebeklerinize, rengârenk ve birbirinden modern kıyafetler giydirmek için MayoralCarter’sCaramell, markalarının sevimli ve kullanışlı giyim ürünlerini inceleyebilirsiniz.

Ortam Sıcaklığına Göre Bebek Giyimi ve Kumaş Kalınlığı Nasıl Olmalı?

  • Ortam sıcaklığına göre sizlere bebek giyimi ve seçilen kıyafetlerin kumaş kalınlığı nasıl olmalı biraz bahsedelim.
  • Bebek giyiminde kumaş kalınlığı ‘tog’ olarak ifade edilmektedir. 18-19 derece arası bir ortam sıcaklığında 2.5 tog olan uzun kollu body ve kalın tulum üst üste giydirilebilir.
  • 20-21 derece arasında olan ortamlarda ise 2.5 tog uzun kollu body ve kalın tulum giydirilebilir. Bebeğin bunalması durumunda 1.0 tog uzun kollu body ve bebek tulumu tercih edilebilir.
  • 22-23 derece ortam ısısı mevcut ise 1.0 tog uzun kollu body ve tulum tercih edilmelidir.
  • 24 derece ortam sıcaklığında bebeğinize sadece uzun kollu bir body giydirmeniz yeterli olacaktır.
  • Hava sıcaklığı 25 derece ve üstüne çıktığı zaman kumaş kalınlığı 0.5 tog olan ürünlere geçmenizi tavsiye ederiz. 25 derece ortam sıcaklığında 0.5 tog kalınlığa sahip uzun kollu body tercih edebilirsiniz.
  • 26 derece ve üstü sıcaklıklarda askılı body tercih edebilirsiniz.
  • Unutmamanız gerekir ki bebekler günlük olarak çok fazla uyuduğu için tenleri size soğuk gelebilir. Bunun nedeni uyurken vücut ısısının düşmesidir. Bu yüzden uyurken insanlar üstüne bir şeyler almaktadır. Bebeğiniz uyandığı zaman çok sıcak bir ortamda kat kat giyinmesine gerek yoktur.

Bu bilgiler ışığında bebeğiniz için yapacağınız akılcı kıyafet seçimlerinin en sevimli modelleri Welcome Baby web sitesinde sizleri bekliyor.

Diğer Yazılar

Havale Geçiren Bebek Nasıl Anlaşılır?

Havale Geçiren Bebek Nasıl Anlaşılır?

Havale geçiren bebeklerde belirtiler arasında kasılma, ciltte morarma, hızlı nefes alma, titreme, göz dikme ve bilinç kaybı bulunur. Bebek sert bir zemine yan yatırılmalı, dişlerinin arasına ka...

Daha fazlasını oku
Hamilelikte Mide Bulantısı

Hamilelikte Mide Bulantısı

Hamilelikte mide bulantısı, genellikle 4-6. haftalarda başlar ve 9. haftada zirve yapar. Tuzlu atıştırmalıklar, bol sıvı tüketimi, temiz hava ve dinlenme mide bulantısını hafifletebilir. Yağlı, bah...

Daha fazlasını oku