Çocuğunuzu Güneşten Koruma Yolları
Yaz bitse de güneş etkisini göstermeye devam ediyor. Bebek ciltleri hassas olduğundan güneşten korumalı ve uzak tutulmalıdır. Bebek ciltleri güneşten koruma kremlerine göre oldukça hassastır. Güneşin, D vitamini oluşumunu sağlamak, ısı ve ışık yaymak, mikropları öldürmek, insanları psikolojik olarak olumlu etkileme gibi birçok faydası vardır. Ancak güneşin faydaları kadar birçok zararı da var. Bu sebeple ’de bebeğinizin cildini nasıl koruyacağınıza yönelik pratik yöntemleri size derledik.
Güneşten Koruyucu Kremler Kullanın
Güneş vücudumuz için fazlasıyla yararlı olduğu gibi, zararlı güneş ışınları yani UV ışınlarına maruz kalmanın da birçok olumsuz etkisi var. Bebeklerimizi bu etkiden korumak için de yapmamız gereken ise koruyucu kremleri kullanmayı ihmal etmemek. Bu nedenle aldığımız kremin içeriğine çok dikkat etmeliyiz.
UVA ve UVB ‘ye karşı korumalı: Koruma faktörlü kremlerin üzerinde SPF (güneşten koruyucu faktör) numarası bulunur. Ürünün SPF numarası yükseldikçe UVB ve UVA ışınlarının neden olduğu güneş yanıklarına karşı koruma özelliği de artar.
İçeriğine dikkat edin: E vitamini ve antioksidan özelliği taşıyan ürünleri kullanın. Titanyum Dioksit, Zink oksit veya Z-cote maddelerinin bulunup bulmadığını kontrol edin. Doğru kremi aldınız ancak doğru kullanmayı da bilmeniz gerek.
Ürünü test edin: Bazı kremler bebeklerinizin cildine uyumlu olmayıp, alerjik reaksiyon gösterebilir. O yüzden kullanmadan önce mutlaka test edin.
Sudan sonra tekrarlayın: Bazı koruyucu kremler suya dayanıklı olmayıp terleme veya ıslanma yolu ile vücuttan atılır. Bu nedenle öncelikle suya dayanıklı kremler kullanmalıyız. Bebeğiniz terlediğinde ve denize veya havuza girdikten sonra güneş ürünlerini tekrarlayın.
Yarım saat önce sürün: Güneşe çıkmadan yarım saat önce koruyucu kremi uygulayın çünkü yarım saat içinde cilt tarafından emilir ve korumaya başlar.
Gün içinde yeniden sürün: Koruyucu kremi 2-3 saat ’e bir tekrar uygulayın.
Doğru Giysi Seçin
Güneşten doğal olarak korunmanın en iyi yolu doğru giyinmektedir. Pamuklu ve renkli kıyafetler yaklaşık 15 SPF koruma sağlamaktadır. Açık renkli giysiler güneş ışığını geri yansıtmaktadır. Güneşten korunmanın en etkili yöntemi uzun süre güneşte kalmamaktır.
Doğru Saatleri Seçin
Güneş ışınlarının dik geldiği saat 10.00 ile 15.00 saatleri arası tehlikeli saatlerdir. Bu saatlerde cildi hassas bebeklerinizi korumak çok zorlaşır. Bu yüzden bu saatlerde bebeğinizi güneş ışığından uzak tutmalısınız.
Doğru Güneşlendirin
Bir yaşından küçük bebeklerde güneş koruyucusu işlevi taşıyan melanin maddesi yoktur, yani bebeğin bir yaşından önce cildini güneşten koruması imkansızdır. Bu nedenle bebeğin cildini direk olarak güneşe maruz bırakılmamalıdır.
Bebeğiniz güneşlenmeden önce, bebeğinizi cildine yüksek faktörlü güneş koruyucularının uygulanması gerekmektedir. Bebeğin güneşe şemsiye ya da benzer bir araç altında çıkartılması önerilir.
Güneş koruyucu olarak Sebamed ürünlerini inceleyebilirsiniz.