İçeriğe geç

Sepet

Sepetiniz boş

Makale: Bebekler Nasıl Tutulmalı?

Bebekler Nasıl Tutulmalı?
Anne ve Bebek

Bebekler Nasıl Tutulmalı?

Bebekler dünyaya ilk geldikleri zamandan itibaren çok hassas olurlar ve özel bakıma ihtiyaç duyarlar. Ebeveynler de bebeklerinin tüm temel ihtiyaçlarını en iyi şekilde karşılamak için hassas olacaklardır ve her şeyin en doğrusunu yapmak isteyeceklerdir. Bebeklerin temel ihtiyaç kadar duygusal ihtiyaçları da bulunmaktadır. Bunlar; sevgi, sarılmak, kucaklaşmak, okşanmak vb. şeklinde olabilir. Bebek temel ihtiyaçlarının karşılandığını, sevildiğini hissedince daha mutlu bir şekilde büyüyecektir ve eksiklik hissetmeyecektir.

Bebeklerine karşı her zaman hassas olan ebeveynlerin akıllarında birçok soru bulunmaktadır. Bunlardan birisi de bebek nasıl tutulmalı? Sorusu olacaktır. Bebeği tutarken bebeğe zarar vermemek, bir yerini acıtmamak ve doğru bir şekilde tutmak her ebeveynin endişelerinden birisidir ve bu durum normaldir. Bu nedenle bebeğe karşı hassas ve dikkatli olmak doğru olacaktır.

Bu yazımızda bebeğinizi doğru bir şekilde tutmanız için uygulanacak Bebek tutuş yöntemlerinden bahsetmek istedik. Anne bebek bağı için bebeğinizi tutuş yöntemleriniz de bir o kadar önemlidir. Önerdiğimiz bazı yöntemler ve dikkat edilecek önemli noktalar sayesinde bebeklerinizi güvenli bir şekilde tutarak bağınızı güçlendirebilirsiniz.

Bebek Tutuş Yöntemleri

Bebeğinizi tutabileceğiniz birçok farklı şekilde yöntemler bulunmaktadır. Bu bahsettiğimiz yöntemler sayesinde bebeklerinizi güvenle tutabilirsiniz. Bu yöntemlerden bazıları; Beşik tutuşu, omuz tutuşu, yüz yüze tutuş, merhaba dünya tutuşu şeklinde sıralanabilir.

Beşik Tutuşu

Beşik tutuşu her annenin tercih ettiği klasik ve doğru yöntemlerden birisidir. Bu tutuş sayesinde bebeğinizi güvenle tutabilirsiniz. Bu yöntem aynı zamanda bebeğinizi emzirirken kullanabileceğiniz konforlu bir tutuş seçeneği olacaktır. Bebeğinizi beşik tutuşu ile kucağınıza aldıktan sonra emzirme ve destek minderi modelleri sayesinde kucağınıza rahat bir şekilde yatmasını sağlayabilirsiniz. Emzirme ve destek minderleri, bebeğinizi yüz üstü yatırmak istediğinizde, bebeğinizin iki yanından kavrayarak, düşmeden durmasına destek olur.

  • Beşik tutuşu ile bebeğinizi tutmak için, önce bebeğinizi yatırın, elinizi bebeğinizin boynunun ve başının altına doğru kavrayın, diğer eliniz bebeğinizin kalçasının altında olmalıdır.
  • Bebeğinizi göğsünüze doğru kaldırın, bu noktada parmaklarınızın açıklığı bebeğinizi daha iyi kavramanız açısından önemli olacaktır.
  • Bebeğin sırtıyla beraber başını ve boynunu destekleyen elini hafifçe kaydır, böylece başı ve boynu ön kolun boyunca kayarak kolunun ve dirseğinin içine sokulur.
  • Bebeğinizi güzelce kavradıktan ve rahat olduğunu hissettikten sonra vücudunuza doğru yaklaştırıp bebeğinizin size yakın olmasını sağlayabilirsiniz.

Bebekler Nasıl Tutulmalı?

Omuz Tutuşu

Omuz tutuşu yeni doğmuş minik bebeğinizi güvenle tutabileceğiniz bir diğer klasik tutuş yöntemlerinden birisidir. Bu tutuş sayesinde bebeğinizle yakın temas halinde olabilirken, gaz sancısı çeken bebeğinizin gazını çıkartabilir, bebeğinizin etrafı incelemesini sağlayabilirsiniz.

  • Omuz tutuşu ile bebeğinizi tutmak için bebeğinizin başından ve omzundan kavrayarak vücuduna paralel olacak şekilde omuz hizanıza doğru kaldırarak tutabilirsiniz.
  • Aynı şekilde bebeğinizin baş ve boyun kısmından tutarak, diğer elinizle kalça ve poposunu destekleyerek rahat bir şekilde durmasını sağlayabilirsiniz.

Yüz Yüze Tutuş

Yüz yüze tutuş bebeklerinizle bağınızı güçlendirecek bir tutuş modelidir. Bu tutuş yöntemi sayesinde bebeğinizle yüz yüze gelerek etkileşime girebilir ve kaliteli vakitler geçirebilirsiniz.

  • Yüz yüze tutuş ile bebeğinizi tutmak için, bebeğinizin baş ve boyun kısmını tek eliniz ile destekledikten sonra diğer eliniz ile bebeğinizin kalçasını destekleyin.
  • Bebeğinizi güvenle kavradıktan sonra yüzü size dönük olacak şekilde kaldırın.
  • Bebeğinizle yüz yüze geldikten sonra bebeğinize karşı konuşabilirsiniz, şarkılar söyleyip sakinleşmesini sağlayabilirsiniz ve mimikler yapıp oyunlar oynayabilirsiniz.

Merhaba Dünya Tutuşu

Merhaba dünya tutuşu ile bebeğinize güvenle çevreyi tanıtabilir ve incelemesini sağlayabilirsiniz.

  • Merhaba dünya tutuşu ile bebeğinizi tutmak için, kolunuzu bebeğinizin kalçasının altına yerleştirerek, vücudunuza yaklaştırarak kaldırın.
  • Diğer kolunuz ile bebeğinizi vücudunu kavrayarak destekleyebilirsiniz.
  • Bu noktada bebeğinizi rahat bir şekilde yan durarak çevreye karşı açık olması önemli olacaktır.
  • Aynı şekilde bebeğinizin kucağınızda oturmasını da sağlayabilirsiniz.

Bebekler Nasıl Tutulmalı? 

Bebek Tutarken Dikkat Edilmesi Gerekenler

Yeni doğan bebekler in kasları tam olarak gelişmediği için bebeğimize karşı yaptığımız hamlelerde daha dikkatli ve hassas olmamız gerekir. Özellikle bebeğinizi kucağınıza almadan önce boynunu güvenle tutup kavradığınızdan emin olmalısınız. Aynı şekilde bebekleri kucağınıza alırken korumak amacı ile sıkmak ve sıkıştırmak da doğru bir hareket olmayacaktır.

Bebeğiniz kucağa alınırken korkup ürkebileceği için sakin ve yavaş bir şekilde kucağınıza almanızı öneririz.

Bebeğin kafası da diğer bölgeleri kadar çok hassastır. Yeni doğan bebeklerin kafası yumuşak ve vücuduna göre daha ağır olacağı için ilk aylarda taşımakta zorlanırlar. Bu nedenle bebeğinizin başını kucağınıza almadan önce desteklemeniz gerekmektedir. Aynı zamanda bebeklerin yeni doğan bebeklerin kafa şekillerini korumak için birçok ürün tasarlanmıştır. Bebekler ve anneler için her zaman doğru ürünleri tasarlayan Welcome Baby’nin sunduğu bblüv markasının bblüv Pilö Düz Kafa Yastığı bu konudaki ihtiyacınızı giderecektir. Pilö bebek kafa yastığı, bebeğin başının arkasındaki baskıyı hafifletmek için tasarlanmıştır. Bebeğin boynunu destekler ve hizalı tutar ve bebek sırtüstü yatarken baş ağırlığının eşit olarak dağılmasına yardımcı olur.

Bebekleri için her zaman en doğrusunu ve iyisini yapmak isteyen ebeveynler için yazdığımız bebek nasıl tutulmalı? Konulu yazımız sayesinde bebeğinizi daha güvenli ve rahat bir şekilde tutabilirsiniz. Welcome Baby web sitemizi ve mağazalarımı ziyaret ederek bebeğinizin ihtiyacı olabilecek tüm ürünlere birçok farklı markalar sayesinde ulaşabilirsiniz.

 

Diğer Yazılar

Doğum Sonrası Bebeğimle Nasıl Bağ Kurarım?

Doğum Sonrası Bebeğimle Nasıl Bağ Kurarım?

Anne ve bebek arasındaki bağlanma süreci her zaman hızlı olmayabilir ve bu tamamen normaldir. Zamanla temas, ilgi ve sevgiyle güçlü bir bağ oluşabilir; annelerin kendilerini suçlamadan sabırlı olma...

Daha fazlasını oku
Bebekler Yüzmeyi Nasıl Öğrenir?

Bebekler Yüzmeyi Nasıl Öğrenir?

Bebekler yüzmeyi erken yaşta öğrenerek kas gelişimlerini destekler, motor becerilerini geliştirir ve özgüven kazanır. Yüzme, bebekler için hem fiziksel hem de ruhsal faydalar sağlar. Bu süreci hızl...

Daha fazlasını oku