Anne Sütünü Ne Kadar Saklayabiliriz?
Anne olmak birçok detayı ile zor görünen ve kontrol edilmesi gereken bir durumdur. Bunların başında emziren anneler için anne sütü gelmektedir. “Anne Sütünü Ne Kadar Saklayabiliriz?” Sorusu emziren anneler arasında geçen sorulardan olacaktır. Bu blog yazımızda anne sütü hakkında bilgi vererek bu konu hakkında soru işaretlerinizin cevap bulmasını sağlamak istedik.
Pompa yapmak ve aynı zamanda emzirmek zor iştir! Sütünüzü pompalayıp saklamak istemek bu noktada birçok annenin tercihlerinden birisidir fakat burada önemli olan şey sütünüzü süt saklama poşeti ile doğru bir şekilde saklamak ve süt saklama süresi hakkında bilgi sahibi olmak olacaktır.
Farklı gıdaların dışarıda bırakılması, dondurulması ve yeniden dondurulması ile ilgili kurallar kafa karıştırıcı olabilir ve anne sütü de işin içine girdiğinde anneler bu konuda daha endişeli olabilir. Bebeğinizin güçlü büyümesine yardımcı olmak amacıyla anne sütünün taze ve sağlıklı kalması için doğru anne sütü saklama prosedürünü bilmek önemlidir!
Uzmanlar taze sağılmış anne sütünün oda sıcaklığında dört saatten veya buzdolabında dört günden daha uzun süre bırakılmamasını önermektedir. Bu süreyi aşarsa içinde bakteri üremesi ihtimali vardır. Bebekleri beslemeye gelince, her zaman güvenli tarafta olmak ve 4 saatin veya 4 günün altında kalmak en iyisidir. Sütün bu süre içinde tüketileceğini düşünmüyorsanız dondurmak en iyisi tercih olacaktır. Anne sütü on iki aya kadar dondurulabilir ancak altı ay içerisinde kullanılması en doğrusudur.
Anne Sütü Nasıl Saklanır?
Sütünüzü buzdolabında veya derin dondurucuda saklıyorsanız, anne sütü poşetleri veya sıkıca kapatılmış mama kapları kullanmak en iyisi olacaktır. Bblüv markasının yeni ürünlerinden olan Bblüv Dröp Anne Sütü Saklama Poşeti bu konuda en iyi yardımcınız olacaktır.
Bblüv Drop anne sütü saklama poşetinden biraz bahsederek ürün hakkında bilgi sahibi olmanızı isteriz. Bblüv Dröp Saklama Torbaları ile sütünüzü güçlü, büyük kapasiteli, önceden sterilize edilmiş torbalarımızda güvenle soğutun veya dondurun. Çift fermuarı ve dayanıklı malzemesi sayesinde tazeliği korurken yerleşik çıkış ağzı ve kendi kendine ayakta durabilen tasarımı, sıvı altının her damlasını herhangi bir israf veya karışıklık olmadan koymanıza ve almanıza yardımcı olacaktır. Süt saklama poşeti üzerinde bulunan tarih kısmı sayesinde sütünüzü dondurduğunuz tarihi yazabilirsiniz böylece sütü saklama zamanı hakkında kafanız karışmayacaktır.
Anne sütünü kullanmaya hazır olduğunuzda, onu dondurucudan çıkarıp çözülmesi ilk adımdır. Anne sütünün çözüldükten sonra tekrar dondurulamayacağını, tüketilmesi veya atılması gerektiğini unutmayın. Sütünüzü çözmek için gece boyunca buzdolabında saklamanız veya çözülene kadar ılık su altında tutmanız önerilir. Bu temel besin maddelerini yok edebilecek ve çok sıcaksa bebeğinize zarar verme potansiyeline sahip olan mikrodalga fırını kullanmaktan kaçının. Süt oda sıcaklığına geldikten sonra iki saat içerisinde içilmelidir.
Anne Sütü Saklama İpuçları;
- Anne sütü dondurulduğunda genişleyeceği için herhangi bir dökülmeyi önlemek için süt ile kabınızın kapağı arasında yaklaşık bir inç fazladan boşluk bırakmanızı öneririz.
- Sütünüzü saklarken mümkün olan tüm hava kabarcıklarını gidermeye çalışın. Bu, bebeğinizdeki sütün dondurucu yanmasını ve gaz oluşumunu önlemeye yardımcı olacaktır.
- Sütünüzün içmek için doğru sıcaklığa getirildiğinden emin olmak için birkaç damlayı cildinizde deneyebilirsiniz.
- Anne sütünü özellikle yaz aylarında dışarıda bekletmemeniz gerekmektedir. Anne sütünü güvenle saklamak için mutlaka süt saklama poşetlerinden destek almanızı öneririz.
Welcome Baby web sitemizi inceleyerek anne bebek ve çocuk ihtiyaçlarınızın tümünü kolay bir şekilde karşılayabilirsiniz. Aynı zamanda kampanyalardan yararlanmak alışverişinizi daha keyifli hale getirecektir.